Električno ogrevana tla

Električno talno ogrevanje je nizko temperaturno ploskovno ogrevanje in se vgrajuje praktično v vse stanovanjske prostore, temperatura na površini lesene talne obloge ne sme presegati 25°C. Relativna zračna vlaga v prostoru mora biti nad 45-65%. Različne finalne talne obloge kot toplotni prevodniki niso enakovredne. Odlične toplotne rezultate dosežemo kadar je finalna obloga kamen ali keramika, ki sta najboljša temperaturna prevodnika in manjše, ko se v tej vlogi pojavi dvo ali troslojni izgotovljeni parket.

Nekatere vrste in tipi parketov niso primerni za polaganje na talno ogrevana tla.
Debelina grelne folije oz. grelni kabli so v debelini od 3 do 4mm. Vgradijo se direktno v lepilo tik pod keramično oblogo, zato je temperaturna odzivnost hitra.

Polaganje-parketa-na-elektricno-ogrevana-tlaPri dvo ali troslojnem izgotovljenem parketu, kot slabšemu toplotnemu prevodniku pa takšna vgradnja kljub uporabi lepila za parket L34 A+B Eco GreenBuilding ni najbolj primerna. Pod parketom oz. nad grelno folijo se priporoča oz. je edino primeren sloj ustrezne samorazlivne akumulacijske izravnalne mase do debeline 3 cm (Uzin NC-195), v katerem se temperatura enakomerno razporedi po površini, s tem pa se zmanjša možnost za deformacije v parketu. Od debeline tega sloja je odvisna ekonomska upravičenost takšnega ogrevanja oz. deformacije parketa.

Priporočljiva izhodna moč pod parketom je cca 65W/m2 in pod keramiko od 80W/m2.