gradnja

Kako urediti okolico poslovne stavbe? Navadno je tam treba poskrbeti za parkiranje velike količine vozil, hkrati pa je treba poskrbeti tudi za urejen in skladen videz. Zgolj asfaltiranje ali tlakovanje površine sicer poskrbi za možnost parkiranja, a je videti pusto in sivo, zato velja razmisliti o uporabi travne rešetke, ki v okolico vnese nekaj zelenja in hkrati poskrbi za ureditev dovoljšnega števila parkirišč.

Zelena parkirišča prihodnosti

travne rešetke Recyfix GreenTravne rešetke so unikatna in inovativna rešitev za urejanje okolice, ki se dandanes v tujini že pogosto uporablja, v prihodnje pa se bo zagotovo še več, saj lahko z njimi ustvarimo prav posebna zelena parkirišča. Zasnovane so namreč tako, da je možno z njimi dodobra utrditi travno rušo oziroma zemljino ter hkrati zaščititi travne korenine. To pomeni, da po namestitvi mednje preprosto posejemo travo, ki jih – ko zraste – tudi popolnoma prekrije, tako da niso več vidne na prvi pogled, nato pa lahko na omenjeni površini parkiramo vozila, ne da bi se pri tem trava kakorkoli poškodovala. Tako dobimo zelenico, na kateri je možno tudi parkirati, kar prinaša kar nekaj prednosti, kot so:

  • bolj zelen videz okolice,
  • unikatna in inovativna rešitev,
  • možnost ureditve več mest za parkirišča,
  • združevanje dveh funkcij v eni,
  • bolj estetski videz,
  • enostavna vgradnja, uporaba in vzdrževanje,
  • možno odtoka meteorne vode direktno v tla, saj ta enostavno ponikne skozi travno rušo, zato ni potrebe po ureditvi odvodnjavanja meteorne vode.

Poskrbite za dovolj parkirišč in dovolj zelenih površin

travne rešetke hauratonTravne rešetke tako združujejo dve funkciji v enem oziroma omogočajo, da isto površino izkoristite tako za parkiranje kot za to, da je vaša okolica bolj zelena ter lepo urejena. To vpliva tudi na boljše počutje vseh, ki to površino uporabljajo, hkrati pa je na tak način tudi zelo dobro poskrbljeno za meteorno vodo, ki lahko preprosto ponikne v tla, ne da bi vam bilo treba načrtovati drage in zahtevne sisteme odvodnjavanja ter premišljevati, ali so dovolj zmogljivi in učinkoviti. Takšna zelena parkirišča so sicer enostavna tako za vgradnjo kot za vzdrževanje in uporabo, zato bodo v prihodnosti gotovo postala še veliko bolj razširjena. Če urejate okolico poslovne stavbe ali drugega objekta, zato velja razmisliti tudi o tej zeleni rešitvi, s katero lahko na omejenem prostoru poskrbite za dovolj mest za parkiranje kot tudi za dovolj zelenih površin.

 

 

 

KONTAKTNI PODATKI:

HAURATON d.o.o.
Zbiljska cesta 4
1215 Medvode
Slovenija

Telefon: +386 1 361 78 33
Email:info@hauraton.si

Prodajna mesta
Spletna stran:www.hauraton.si