gradnja

Za najboljši povezovalni trak zagotovo velja tisti iz jekla. Slednji namreč vsekakor zdrži čisto vse obremenitve – tudi tiste najvišje. Ima namreč visoko natezno trdnost. Zaradi tega je primeren za uporabo pri vseh vrstah tovora, saj je pri njegovi stabilizaciji in pritrjevanju nadvse učinkovit. Jeklo je namreč izredno močan material, zato se dobro obnese tudi v ta namen, ne glede na to, kako visoko težo ima tovor, ki ga je treba pritrditi. 

Izredna moč jekla 

povezovalni trak PETPovezovalni trak, ki je narejen iz jekla, ima vrsto odličnih lastnosti. Glavna je gotovo njegova velika natezna trdnost, zaradi katere velja za nepremagljivega na področju pritrjevanja in stabilizacije tovora. Čeprav obstaja vrsta materialov, ki se uporablja v isti namen, pa prav jeklo že dolgo velja za zmagovalni material, ki zdrži čisto vse obremenitve, ne glede na to, kako velike so te. Zanj se torej splača odločiti: 

  • če morate povezati zelo težek tovor, 
  • če iščete rešitev s čim večjo natezno trdnostjo,  
  • če potrebujete odporno rešitev za povezovanje, ki zlahka prenese vse obremenitve. 

Prednosti in slabosti, ki jih ima jeklo 

povezovalni trak PPNajvečja slabost, ki jo ima povezovalni trak iz jekla, je gotovo njegova cena. Ta je lahko nekajkrat višja od trakov za povezovanje, ki so narejeni iz drugih, cenejših materialov. Vendar pa moč samega materiala to visoko ceno vsekakor upraviči, saj tako velike natezne trdnosti z drugimi materiali ni možno doseči. Zaradi tega v določenih primerih sploh ni druge možnosti kot izbrati prav jeklo. To se namreč zelo dobro obnese v ta namen.  

Velja pa ob tej veliki moči, ki predstavlja pomembno prednost v primerjavi z drugimi materiali, ki se ravno tako uporabljajo za izdelavo trakov za pritrjevanje in stabilizacijo tovora, zagotovo razmisliti tudi o drugih lastnostih, kot je na primer ta, da ima takšen povezovalni trak ostre robove in da ni najbolj fleksibilen. To lahko v določenih primerih predstavlja težavo, zato takrat velja razmisliti tudi o drugih možnostih, ki so vam na voljo na tržišču – na primer o kompozitu, ki ravno tako velja za zelo trden in odporen material, ki dobro prenaša obremenitve, a je hkrati veliko bolj prilagodljiv. Zaradi tega se pri določenih vrstah tovora, predvsem pa pri tistih nepravilnih oblik ali nekoliko bolj občutljive narave, obnese morda celo še bolje kot jeklo. Rešitev za pritrjevanje je tako treba vedno čim bolj prilagoditi vrsti tovora in namenu uporabe. 

 

KONTAKTNI PODATKI:

INTERCOMERCE – SL, d.o.o.
Podutiška cesta 94
1000 Ljubljana
Slovenija

Telefon: +386 1 51 81 868
Email: info@intercommerce.si

Katalog izdelkov
Spletna stran:www.intercommerce.si