gradnja

Kanalete RECYFIX®PRO – Hauraton.si

Sodobne kanalate za odvodnjavanje meteornih voda so danes narejene iz številnih različnih materialov. Najbolje je, da so ti materiali čim lažji, saj to zelo olajša tako prevoz kot vgradnjo. Po drugi strani pa morajo biti kanalete tudi čim bolj robustne, zato je treba pri proizvodnji izbrati odporne materiale, ki dobro prenašajo različne dejavnike in obremenitve. Prav zato imamo danes na izbiro številne kanalete iz različnih materialov, ki imajo tudi različne lastnosti, zato ni vseeno, katere izberemo. Nekatere brez težav prenašajo tudi zelo veliko težo, kot so recimo težki tovornjaki, druge so skorajda peresno lahke, tretje nadvse enostavne za vgradnjo. Tako lahko vsak poišče ustrezne kanalete za odvodnjavanje, ki ustrezajo njegovim potrebam.

kanalete FASERFIX®SUPER – Hauraton.si

Nekoč so bile kanalete za odvodnjavanje večinoma narejene iz betona, kar velja še danes, le da proizvajalci z različnimi inovativnimi prijemi in rešitvami poskrbijo za to, da so tudi betonske kanalete postale lažje. Priznani nemški proizvajalec sistemov za odvodnjavanje in drugih rešitev za urejanje okolice in ravnanje z meteornimi vodami Hauraton tako izdeluje kanalete iz betona z armiranimi vlakni. Tak beton je po eni strani zelo robusten, po drugi strani pa prav zaradi svoje robustnosti in stabilnosti omogoča, da imajo lahko kanalate, narejene iz njega, veliko tanjše stene. Zaradi tega so precej lažje, kar je velika prednost pri vgradnji, poenostavi pa se tudi prevoz na samo gradbišče in nameščanje v tla.

Poleg tega pa so na trgu na voljo tudi različne kanalete iz umetne mase, ki so izredno lahke, kar je vsekakor njihov velika prednost, poleg tega pa imajo tudi dolgo življenjsko dobo. Takšne kanalete se danes uporablja marsikje in velikokrat brez težav nadomestijo kanalete iz betona, saj se v praksi zelo dobro obnesejo. Hauraton tako izdeluje kanalete iz zanimivega materiala – recikliranega kompozita, ki ima odlične lastnosti. Zaradi prožnosti oziroma elastičnosti gre namreč za praktično nezlomljiv material, ki je hkrati tudi zelo lahek in robusten. Kanalete za odvodnjavanje meteornih oziroma površinskih voda, ki so narejene iz njega, tako lahko prenesejo zelo visoke obremenitve, kot je recimo to, da čeznje zapelje avtomobil ali drugo vozilo, poleg tega pa so zelo obstojne in omogočajo praktično trajno uporabo brez kakršnega koli posebnega vzdrževanja.

KONTAKTNI PODATKI:

HAURATON d.o.o.
Zbiljska cesta 4
1215 Medvode
Slovenija

Telefon: +386 1 361 78 33
Email:info@hauraton.si

Prodajna mesta
Spletna stran:www.hauraton.si