Kako pravilno načrtovati vrt? Je načrtovanje vrtov sploh nujno in zakaj?
Po eni strani seveda načrtovanje vrtov ni nujno, a dejstvo je, da so vrtovi, ki so nastali na podlagi dobrega načrta, ne le veliko lepši, ampak tudi lažji za vzdrževanje. Načrtovanje vrta nam namreč omogoča, da izberemo rastline, ki niso tako občutljive, ki so trpežne in uspešno rastejo in uspevajo brez zahtevnega negovanja. Obstaja veliko takšnih rastlin, ki so po vrhu tega še zelo lepega videza. Če jih posadimo na pravo mesto, bodo rastle praktično same, brez kakršne koli dodatne nege.

Načrtovanje vrtov je podobno načrtovanju hiš. Tudi pri hiši ne začnemo kar zidati, ampak najprej naredimo čim bolj podroben načrt. Vsak, ki je že kdaj načrtoval hišo, ve, kako zahtevno je narediti dober načrt, saj je treba upoštevati tako zahteve terena oziroma parcele kot potrebe vseh družinskih članov ter nato vse to še uskladiti z možnostmi. Usklajevanje vsega tega je marsikdaj zahtevno in enako velja za načrtovanje vrta. Zato je vedno dobro, če vaš načrt pregleda še vrtnarski mojster oziroma da kar njemu prepustite načrtovanje vrtov. Dovolj je le, da mu zaupate vaše želje, on pa vam bo pripravil več različic načrta, med katerimi nato lahko izbirate oziroma se dogovorite o tem, kateri bi bil najbolj primeren za vaš vrt.

Če bi torej potrebovali profesionalno načrtovanje vrtov, pokukajte na Skerca.si! Gre za izkušeno vrtnarsko podjetje, ki se že dalj časa profesionalno ukvarja z načrtovanjem in urejanjem različnih zasebnih in drugih vrtov ter okolice, obrezovanjem grmovnic in drevja, polaganjem travnih tepihov in drugimi vrtnarskimi opravili, ki poskrbijo za lepše urejeno okolico. Poleg tega vam pri načrtovanju in urejanju vašega vrta z veseljem tudi svetujejo in pomagajo s svojim strokovnim znanjem o izbiri, sajenju in negi rastlin. Kontaktirajte jih in jim zaupajte načrtovanje svojega vrta!
Primeri iz prakse:

Kontaktni podatki:

Tom Tomaž Starc s.p.
Ščurki 2
1311 Turjak
Slovenija

Telefon:  00 386 70 695 544
E-mail: info@skerca.si

Spletna stran: www.skerca.si