ogrevanje_hise

siemens termostatiDandanes se vedno pogosteje gradijo tako imenovani pametni objekti. Ogrevalni, prezračevalni in različni drugi sistemi v njih postajajo vedno bolj avtomatizirani. To pripomore k manjši porabi energije in nižanju stroškov, pri čemer ključno vlogo igrajo tudi Siemens termostati, regulatorji, krmilniki in druge rešitve tega priznanega nemškega proizvajalca takšnih naprav, ki s pomočjo natančne izdelave in sodobne tehnologije skrbijo za to, da avtomatizacija omenjenih sistemov odlično poteka. V primeru, da načrtujete takšen pametni objekt oziroma bi želeli avtomatizirati različne procese in sisteme v njem ter imeti boljši nadzor nad njimi, je tako najbolje izbrati ravno eno od rešitev omenjenega nemškega proizvajalca, saj njegovi proizvodi veljajo za ene najboljših na tržišču tudi v svetovnem merilu. Za namen ureditve pametnih objektov jih namreč uporabljajo po vsem svetu. 

Raznoliki modeli za vse namene uporabe 

Siemens termostati in regulatorji so na voljo v številnih izvedbah. Izbirate lahko tako med sobnimi modeli kot tudi modeli različnih drugih vrst. Če želite z njihovo pomočjo nadzorovati ogrevanje, osvetljevanje, prezračevanje ali kakšen drug proces v določenem objektu oziroma vse naštete procese, morate izbrati takšnega, ki omogoča elektronsko krmiljenje oziroma regulacijo. Na tak način je možno doseči avtomatiziran nadzor nad omenjenimi procesi ter na tak način ustvariti tako imenovani pametni objekt. Slednjega lahko upravljate s Siemens termostati, regulatorji in krmilniki, možno pa je slednje povezati tudi z računalnikom ter za nadzor ter upravljanje objekta skrbeti kar preko računalniškega vmesnika, kar je za vas še bolj enostavno in priročno. 

Pametni Siemens termostati 

siemens termostatPametni Siemens termostati nove generacije omogočajo več kot kdaj koli. Zasnovani so izjemno sofisticirano ter tehnološko napredno, predvsem pa tako, da je z njimi enostavno možno upravljati in nadzorovati delovanje ogrevalnega, prezračevalnega, vodovodnega in različnih drugih sistemov, na primer osvetljevanja, ki so vezani na pametni objekt, pa naj si gre za poslovno stavbo, proizvodni obrat ali hišo oziroma posamezno stanovanje. Z njimi je mogoče zagotoviti delno ali popolno avtomatizacijo takšnih objektov ali samo določenih procesov, ki so vezani nanje. Takšna avtomatizacija je nekaj, kar bo v prihodnosti postalo skorajda nujno v vsakem objektu, saj prinaša številne prednosti. Tako je z njo mogoče poskrbeti za: 

  • večjo energijsko učinkovitost določenih objektov oziroma objekta v celoti, 
  • lažje in manj časovno potratno upravljanje objekta, 
  • boljši nadzor nad upravljanjem objekta, 
  • večjo varnost pred požari, vlomi ipd., 
  • manjšo porabo energije, 
  • zmanjševanje stroškov. 

 

 

KONTAKTNI PODATKI:

Dankon, d.o.o.
Podutiška cesta 94
1000 Ljubljana
Slovenija

Telefon: +386 1 3200 861
Email:info@dankon.si

Spletna stran:www.dankon.si