gradnja

folija za pakiranjeVsi izdelki, ki jih kupimo, so navadno nekako zapakirani. V ta namen se uporabljajo različni materiali, med katerimi je pogosto tudi folija za pakiranje. Že iz naše izkušnje kupovanja različnih izdelkov vemo, da jih obstaja kar nekaj vrst – nekatere so močnejše in debelejše, zato se zlepa ne pretrgajo, druge so zelo raztegljive in elastične, dobi pa se tudi takšne, ki imajo majhne odprtine, skozi katere se odvaja vroč zrak, s čimer se prepreči kondenzacija in izpostavljenost pakiranih izdelkov vlagi, ki jo ta povzroča. 

Za ovijanje, zaščito in pakiranje 

Folija za pakiranje in druge pakirne rešitve so zasnovane tako, da se pri tem dobro obnesejo, saj poskrbijo za zaščito izdelka, ki ga zapakiramo vanj. V prvi vrsti izdelke ščitijo pred zunanjimi dejavniki, kot so vlaga, prah, umazanija, stik z drugimi snovmi in podobno. S pravilno izbiro ustrezne debeline pa je možno poskrbeti tudi za zaščito mero zaščite pred morebitnimi mehanskimi poškodbami, saj pakirni material predstavlja dodatno plast med izdelkom in njegovim zunanjim okoljem. 

Primerne so za uporabo pri različnih vrstah izdelkov. Pogosto se uporabljajo tudi za ovijanje in povezovanje izdelkov ali različnih vrst tovora, saj je na tak način možno poskrbeti za njegovo večjo stabilnost. Na tak način je mogoče povezati oziroma stabilizirati tudi tovor na paletah oziroma oviti kar celotno paleto s tovorom vred, s čimer se poskrbi za njeno lažje premikanje po skladišču ter njeno lažje natovarjanje in raztovarjanje.  

stretch folijaHkrati pa je na tako oviti paleti tovor tudi bolje zavarovan pred morebitnimi poškodbami, do katerih bi lahko prišlo zaradi njegovega premikanja po paleti oziroma v primeru, če bi zdrsnil z nje. Pri tovoru z višjo težo je smiselno razmisliti še o uporabi dodatnih povezovalnih trakov, medtem ko pri tovoru z nižjo težo to ni potrebno, saj tovor dovolj med seboj poveže in stabilizira že sama folija za pakiranje. 

Folija za pakiranje različnih vrst 

Folija za pakiranje je lahko zelo različnih vrst, pri čemer jih v osnovi delimo glede na njihov način uporabe – torej glede na to, ali se uporabljajo ročno ali strojno. Poleg tega pa se razlikujejo tudi glede na različne lastnosti oziroma karakteristike, ki jim imajo. Med takšnimi lastnostmi so predvsem pomembne: 

  • velikost oziroma dimenzije, 
  • debelina, 
  • stopnja raztegljivosti oziroma elastičnosti, 
  • druge posebne lastnosti (zračni mehurčki za boljšo zaščitno funkcijo, odprtine oziroma perforacija za odvajanje vročega zraka. 

 

KONTAKTNI PODATKI:

INTERCOMERCE – SL, d.o.o.
Podutiška cesta 94
1000 Ljubljana
Slovenija

Telefon: +386 1 51 81 868
Email: info@intercommerce.si

Katalog izdelkov
Spletna stran:www.intercommerce.si