Danes obstaja velika množica različnih talnih oblog, a na prvem mestu pri izbiri za dnevno sobo pa tudi ostale bivalne prostore pri marsikom še vedno ostaja parket. Ta lesena talna obloga je namreč zelo lepa na pogled in prijetna na otip, če izberete kakovostno, pa vam bo lahko brez težav služila tudi zelo dolgo časa. Po nekaj letih ga namreč lahko samo zbrusite in na novo prelakirate, pa bo spet videti kot nov!

Talna obloga za dnevno sobo

Če iščete talno oblogo za vašo dnevno sobo, je kakovosten parket zagotovo primerna izbira. Na voljo so številne možnosti, s katerimi lahko zadovoljite prav vse okuse in izberete takšnega, ki bo najbolj ustrezal vašemu slogu opreme, pohištva in dodatkov. Na razpolago imate vse od klasičnih do bolj sodobnih oziroma modernih vrst, različnih barv in oblik, tako da lahko vsakdo najde primerno izbiro zase in za polepšanje svoje dnevne sobe.

Različne možnosti, ki jih imate na voljo, si lahko ogledate na spletni strani Onis.si, kjer so specialisti za različne talne obloge, zato vam bodo znali tudi svetovati in pomagati pri izbiri najbolj ustrezne za vas glede na vaše preference in potrebe. Lahko jih kontaktirate preko spleta ali telefona oziroma kar obiščete v njihovem prodajnem salonu.

Kako ustrezno položiti parket?

Kot pri vsaki drugi talni oblogi, pa tudi za parket velja, da ni pomembno le to, da je kakovosten, ampak ga je treba znati tudi pravilno položiti. Ustrezno polaganje namreč pripomore k njegovi trajnosti, k temu, da ne škripa, da se ne poseda in da se med posameznimi lesenimi ploščicami ne pojavljajo kakršne koli razpoke.

Zaradi tega dobro premislite, komu boste zaupali polaganje, saj je od tega odvisno, kako boste zadovoljni s končnimi izdelkom tako glede videza kot glede same funkcionalnosti. Pa ne samo polaganje: pomembna je tudi končna obdelava – brušenje, lakiranje, nanos primernih premazov za zaščito. S tem preprečite, da bi se na vaši novi talni oblogi poznala vsaka praska ter jo naredite bolj obstojno in trajno.

Zato se vsekakor o vsem tem ustrezno pozanimajte, še preden se odločite za izbiro določenega izvajalca za polaganje. Od tega je namreč odvisen tako končni videz vaše nove talne obloge v dnevni sobi kot tudi funkcionalnost, pa tudi to, koliko časa boste morali nameniti njeni negi.

 

KONTAKTNI PODATKI:

Onis d.o.o.
Dunajska cesta 116
1000 Ljubljana

Telefon: 01 566 22 97
E-mail: info@onis.si

Spletna stran: www.onis.si