gradnja

povezovalni trak PETTrakovi, ki imajo višjo natezno trdnost, so torej močnejši in zaradi tega poskrbijo za boljšo pritrjevanje ali stabilizacijo tovora. Potrebujete močan povezovalni trak? Torej morate iskati takšnega s čim višjo natezno trdnostjo. Podatek o natezni trdnosti vam namreč pove, kako močno bo tovor povezan oziroma stabiliziran. Hkrati pa so zaradi višje natezne trdnosti bolj primerni tudi za uporabo pri tovoru z višjo težo.

Kateri materiali so najmočnejši?

Povezovalni trak je lahko narejen iz najrazličnejših materialov. Vsak material ima nekoliko drugačne lastnosti in zaradi tega tudi drugačno natezno trdnost. Nekateri materiali so tako precej močnejši od drugih, kar vsekakor vpliva na to, kako dobro bo z njihovo pomočjo poskrbljeno za povezovanje tovora. Pri tem imate na voljo različne materiale, iz katerih so lahko narejeni trakovi za pritrjevanje, in sicer so po alinejah navedeni od najmočnejšega do tistega z najmanjšo natezno trdnostjo:

  • kovina oziroma jeklo,
  • kompozit,
  • PET poliesterska masa
  • PP polipropilenska masa.

Vsak povezovalni trak je primeren za določen namen uporabe

povezovalni trak PPPovezovalni trak je vedno treba izbrati glede na namen uporabe. Zaradi tega si je pred izbiro vedno treba pogledati lastnosti določene vrste in materiala, iz katerega je narejen ter preveriti, ali te ustrezajo vašemu namenu uporabe. Kovina, pri čemer se največkrat uporablja jeklo, je sicer že res najmočnejša in ima odlično natezno trdnost, a ima po drugi strani tudi slabosti, kot so na prime nizek raztezek, ostri robovi in visoka cena, zaradi česar ga v številnih industrijskih panogah ter v pakirni industriji pogosto nadomeščajo drugi materiali, kot je na primer kompozit.

Slednji je namreč ravno tako zelo močan, a nima ostrih robov in se ga lažje uporablja, saj je mehkejši in se bolje prilagaja obliki tovora. Poleg tega pa ima tudi nižjo ceno kot trakovi, ki so narejeni iz kovine. Zaradi tega se dobro obnese pri večini namenov uporabe in tudi v primeru, če gre za tovor z višjo težo, pri katerem je za pritrjevanje potrebna višja natezna trdnost kot pri drugih izdelkih. V primeru, da tovor sploh nima tako visoke teže, pa je mogoče poiskati še cenejše in ravno tako uporabne alternative – npr. PET poliestrsko maso. Ta je ravno tako zelo odporna, dobro pa prenaša tudi vse zunanje dejavnike. V primerjavi pakiranja lahkih izdelkov, npr. pri povezovanju več paketov med seboj, pa zadostuje tudi PP povezovalni trak.

 

 

KONTAKTNI PODATKI:

INTERCOMERCE – SL, d.o.o.
Podutiška cesta 94
1000 Ljubljana
Slovenija

Telefon: +386 1 51 81 868
Email: info@intercommerce.si

Katalog izdelkov
Spletna stran:www.intercommerce.si