ogrevanje_hise

Kakšen način ogrevanja je najbolj varčen? Danes se o tem veliko govori – pomembno je, da so objekti čim bolj energetsko učinkoviti, torej, da za njihovo ogrevanje porabimo čim manj energije. Nekateri načini ogrevanja so zagotovo veliko bolj energetsko učinkoviti kot drugi, zato je pred izbiro pomembno premisliti, kateri bi bil najbolj ustrezen za nas. Pri tem pa nam lahko pomagajo tudi varčni radiatorji Glamox, ki poskrbijo za učinkovito ogrevanje, a pri tem porabijo le zelo malo energije.varčni radiatorji Glamox

Kako doseči čim večjo energetsko učinkovitost?

Poraba energije za ogrevanje je odvisna od številnih dejavnikov, kot so na primer:

  • velikost objekta,
  • debelina zidov,
  • izolacija,
  • kakovost oken,
  • namen uporabe,
  • zunanjih temperatur,
  • način ogrevanja itd.

Vsi ti dejavniki pomembno vplivajo na to, koliko energije bo potrebne za to, da objekt učinkovito ogrejemo. Če želimo pri ogrevanju privarčevati, je zato zelo pomembno tudi to, da poskrbimo za ustrezno izolacijo objekta, zamenjamo okna s sodobnejšimi in več slojnimi in tako dalje. Po takšni energetski sanaciji bo poraba energije za ogrevanje gotovo manjša, še bolj pa jo lahko zmanjšamo tako, da izberemo tak način ogrevanja, pri katerem bomo lahko prostore dobro ogreli brez prevelike porabe energije.

Tako lahko dosežemo čim večjo energetsko učinkovitost, pri čemer imamo na voljo različne možnosti. Verjetno smo že vsi slišali za toplotne črpalke, ki se jih danes vgrajuje predvsem v novogradnje in s pomočjo katerih lahko zelo znižamo stroške za ogrevanje. Vendar pa toplotne črpalke nikakor niso poceni, investicija pa se povrne šele po nekaj letih uporabe. Torej na tak način res lahko poskrbimo za zelo nizke mesečne stroške za ogrevanje, vendar pa je začetna investicija zelo visoka.

Če se želimo učinkovito in varčno ogrevati brez prevelike začetne investicije, pa so za nas bolj primerna možnost varčni radiatorji Glamox. Tudi ti delujejo s pomočjo elektrike, njihova glavna lastnost pa je, da porabijo le toliko električne energije, kot je nujno potrebno za to, da ogrejejo prostor. Zaradi tega so zelo varčni oziroma je njihova poraba energije zelo nizka.

 

 

GENERALNI UVOZNIK IN ZASTOPNIK ZA SLOVENIJO:

SILENOS, trgovsko zastopniško podjetje d.o.o.
Kozje 138a
SI-3260 Kozje

Modra številka: 080 88 20
E-mail: info@silenos-ogrevanje.si

Spletna stran: www.silenos-ogrevanje.si