električni panelni radiatorji

Le kdo si ne želi toplega doma? Ko so zunanje temperature nizke, je za ohranjanje Glamox - Varcni elektricni radiatorjitoplote v hiši ali stanovanju potrebno gretje. Zanj je mogoče poskrbeti na različne načine, vedno bolj pa v ta namen postajajo priljubljeni električni radiatorji, kakršne lahko kupite tudi na Silenos Ogrevanje. Specializirali so se namreč prav za ta segment ogrevanja, tako da vam na tem področju nudijo izredno pestro izbiro učinkovitih in cenovno ugodnih grelnikov, ki delujejo na elektriko.

Zakaj izbrati ogrevanje z elektriko?

Ogrevanje z elektriko je gotovo bolj ekološko in zeleno od praktično vseh drugih vrst ogrevanja. Tega se zavedajo tudi v Silenos Ogrevanje, kjer se trudijo strankam predstavljati ugodne načine ogrevanja z elektriko, s katero lahko zelo učinkovito ogrejejo svoj dom. Čeprav si veliko ljudi ob omembi ogrevanja z elektriko predstavlja drage toplotne črpalke, pa je v resnici možno svoj dom z električno energijo ogrevati tudi drugače in brez velike investicije ter z njo povezanih stroškov – z električnimi radiatorji, ki se jih priklopi v vtičnico. Električni radiatorji imajo kar nekaj prednosti, ki naredijo ogrevanje z njimi in s tem z elektriko veliko bolj privlačno:

  • omogočajo zelo enostaven priklop,
  • za njihovo delovanje niso potrebne nobene dodatne inštalacije ali kakršna koli gradbena dela oziroma posegi, dovolj je le montaža na steno, nekateri modeli pa so tudi prenosni,
  • vzpostavitev ogrevanja z njimi ne predstavlja nobenih dodatnih stroškov,
  • so energetsko nadvse učinkoviti in tako prijazni do okolja,
  • nimajo toplotnih izgub,
  • hitro se segrejejo in tako tudi hitro oddajo toploto v prostor,
  • ne potrebujejo nobenega vzdrževanja,
  • če jih ne uporabljate, jih lahko ugasnete in z njimi ne boste imeli nobenih stroškov.

Še posebej so zanimivi varčni grelniki

Silenos Ogrevanje ponuja široko paleto raznolikih grelnikov, ki delujejo s pomočjo elektrike. Električne ogrevalne naprave sicer delujejo tako, da električno energijo pretvarjajo v toploto, pri čemer pa so toliko učinkoviti, kolikšna je njihova moč. Obenem pa vam podatek o moči in učinkovitosti pove tudi to, koliko energije bo porabila izbrana naprava za svoje delovanje. Pri porabi energije torej lahko privarčujete tako, da izberete model z nižjo močjo, vendar pa se morate pri tem zavedati, da nižja moč načeloma pomeni tudi nižjo zmogljivost.

Za stranke, ki želijo z elektriko ogrevati svoj dom, so ravno zaradi tega še posebej zanimivi so varčni grelniki, ki so zasnovani tako, da za svoje delovanje porabijo minimalno električne energije, saj kar 99 % energije pretovorijo v toploto. Zasnovani so namreč tako, da delujejo še posebej varčno, da nimajo toplotnih izgub pri svojem delovanju in da se ne morejo pregreti. Zaradi tega je njihova poraba manjša kot pri klasičnih modelih, kar se pozna tudi pri stroških ogrevanja.

Če bi vas zanimal nakup takšnega varčnega modela, se vam tako gotovo splača obiskati spletno stran Silenos Ogrevanje, kjer boste našli kar nekaj varčnih električnih radiatorjev z zelo visoko energetsko učinkovitostjo. Še posebej po svoji izjemni varčnosti in nizki porabi energije slovijo modeli norveškega proizvajalca Glamox, zato se vam jih splača bolj podrobno ogledati, saj se morda med njimi skriva točno takšen, kakršnega bi potrebovali za ogrevanje svojega doma.