ogrevanje_hise

Kopalniški grelci z izjemno učinkovitostjo

Kupaonske grijalice VIGO EHRKopalniški grelci vseh vrst in oblik so zasnovani tako, da lahko zadovoljijo raznolike potrebe uporabnikov, hkrati pa imajo vsi isti namen: to, da kopalnico naredijo toplo. Za to uporabljajo električno energijo, ki predstavlja odličen vir ogrevanja, zato se je vedno več ljudi poslužuje v ta namen. Z njo je namreč mogoče prostor zelo hitro ogreti na enostaven način, kar je prav tisto, kar uporabniki od ogrevanja navadno pričakujejo.

Hitro do tople kopalnice

Kopalniški grelci poskrbijo za nadvse hitro ogrevanje prostora. To, da prostor ogrejejo v najkrajšem možnem času, je gotovo ena od njihovih najpomembnejših prednosti v primerjavi z drugimi rešitvami za ogrevanje. Ko namreč takšen grelnik prižgemo, začne takoj delovati, se segrevati ter s tem segrevati tudi prostor, v katerem se nahaja. Tako bo prostor hitro ogret oziroma bo temperatura v njem hitro dosegla stopnjo, ki je potrebna za udobno uporabo kopalnice.

Koliko časa traja, da takšen grelnik ogreje prostor?

kupaonske grijalice i radijatoriIzjemna učinkovitost, ki jo imajo sodobni kopalniški grelci, vsekakor lahko poskrbi za hitro ogrevanje. Kot že rečeno, bo prostor načeloma precej hitreje topel, kot to velja v primeru, če bi uporabili kakšen drug način ogrevanja – pri drugih načinih ogrevanja namreč običajno traja kar nekaj časa, da topla voda priteče po ceveh v sistem oziroma do samega radiatorja, ki je nameščen v določenem prostoru, zato je na segrevanje prostora treba nekoliko počakati.

Sicer pa je čas, ki je potreben za segrevanje prostora, odvisen od različnih dejavnikov, zato je tudi težko enoznačno odgovoriti na vprašanje, koliko časa kopalniški grelci potrebujejo za to, da ogrejejo prostor. Na to namreč vplivajo različni dejavniki, kot so na primer:

  • kvadratura prostora (pri večjem prostoru traja dalj časa, da se ta segreje),
  • moč grelnika (močnejša naprava je bolj zmogljiva, zato bo hitreje segrela prostor),
  • zunanja temperatura oziroma temperatura v prostoru (če je zelo mraz, bo segrevanje prostora na temperaturo, ki je primerna za njegovo uporabo, trajalo nekoliko dlje, kot če temperature zunaj ali v samem prostoru že tako ali tako niso tako zelo nizke),
  • drugi dejavniki (toplotna izoliranost prostora, oken in vrat, prisotnost drugih grelnih teles v prostoru, prisotnost drugih dejavnikov, ki segrevajo prostor ali ga ohlajajo itd.).

 

GENERALNI UVOZNIK IN ZASTOPNIK ZA SLOVENIJO:

SILENOS, trgovsko zastopniško podjetje d.o.o.
Kozje 138a
SI-3260 Kozje

Modra številka: 080 88 20
E-mail: info@silenos-grijanje.com

Spletna stran: https://silenos-grijanje.com/