ogrevanje_hise

Električni radiatorji Glamox-H60Običajno vse radiatorje za celo stanovanje ali hišo izberemo naenkrat, ko se vselimo oziroma ob prenovi. Zaradi tega včasih naredimo kakšno napako, saj za določen prostor izberemo neprimeren radiator, ki je premajhen ali prevelik, lahko pa se zgodi tudi, da zanj namenimo neprimerno mesto. Neprimerno mesto radiatorja nas lahko ovira pri postavitvi opreme in pohištva, prav tako pa lahko zaradi tega radiator nudi manj optimalno ogrevanje. Če smo pri načrtovanju ogrevanja z radiatorji naredili kakšno od naštetih napak, nas lahko rešijo električni radiatorji.

Električni radiatorji Glamox so primerni za uporabo v prav vseh prostorih. Njihova namestitev je neodvisna od siceršnjega sistema ogrevanja, saj jih ni treba povezovati s centralno, ampak je za njihovo delovanje dovolj že električna napeljava. Zaradi tega jih lahko namestite praktično povsod. V primeru, da tako ugotovite, da z obstoječimi radiatorji ne morete zagotoviti dovolj kakovostnega ogrevanja prostorov, vam lahko električni radiatorji pridejo še kako prav. Enostavno jih montirate v prostore, ki niso dovolj topli. V en sam prostor lahko po potrebi namestite tudi več električnih radiatorjev.

Druga možnost je, da se električni radiatorji namestijo v prostore, ki sicer imajo radiator, a je ta na napačnem mestu. Tak radiator se da odstraniti, namesto njega pa na drugo mesto montirati električni radiator. To je veliko lažje kot prestavljanje klasičnega radiatorja na drugo mesto, poleg tega pa se s tem izognete tudi nepraktičnim cevem.

Električni radiatorji so na voljo v številnih izvedbah in velikostih. Svetujemo vam, da izberete takšne, ki optimalno segrejejo prostor, v katerem jih boste uporabljali. Hkrati pa je zelo pomembno, da poleg njihove zmogljivosti pri nakupu gledate tudi na njihovo porabo električne energije. Ta mora biti čim nižja, da bodo računi za elektriko na koncu meseca prav tako čim nižji. Zelo dobra izbira v tem smislu so tako imenovani varčni električni radiatorji, ki jih proizvaja podjetje Glamox, saj se ne pregrevajo in za svoje delovanje porabijo zelo malo električne energije. Kupite jih lahko tudi v Sloveniji, in sicer na spletni strani podjetja Silenos d.o.o. .

 

 

GENERALNI UVOZNIK IN ZASTOPNIK ZA SLOVENIJO:

SILENOS, trgovsko zastopniško podjetje d.o.o.
Kozje 138a
SI-3260 Kozje

Modra številka: 080 88 20
E-mail: info@silenos-ogrevanje.si

Spletna stran: www.silenos-ogrevanje.si