ogrevanje_hise

Kakšen način ogrevanja izbrati? Električni panelni radiatorji predstavljajo zelo smotrno izbiro, za katero se odloča vedno več ljudi. Gre za enostaven in priročen način ogrevanja, ki je v zadnjih letih postal zelo priljubljen. Prav zaradi tega bi morda morali o njem začeti razmišljati tudi vi, saj lahko na tak način prostore ogrejete hitro in učinkovito.

Kakovost naj bo na prvem mestu

električni panelni radiatorji GlamoxNa tržišču so na voljo električni panelni radiatorji zelo različnih proizvajalcev in v zelo raznolikih cenovnih razredih. Običajno velja, da je kakovost povezana tudi z nekoliko višjo ceno, zato se za takšen grelnik splača izbrati bolj priznanega in zanesljivega proizvajalca, saj boste tako dobili preverjeno odličen izdelek, s katerim boste zadovoljni tako takoj po nakupu kot na dolgi rok. Ko torej izbirate električni grelnik, je kakovost določenega modela tisto, kar je najbolj pomembno pri odločitvi, kaj izbrati.

Moč in energetska učinkovitost

Pri izbiri ustreznega grelnika pa je zelo pomembno preveriti tudi moč in energetsko učinkovitost določenega modela – torej to, koliko električne energije bo ta porabil za ogrevanje. Električni panelni radiatorji se namreč med seboj močno razlikujejo, zato je to, kako učinkovito boste lahko z njimi ogrevali kakšen prostor, odvisno predvsem od tega, kakšno moč grelnika izberete.

Kakšno moč potrebujete, je sicer odvisno od velikosti prostora, njegove izoliranosti, zunanjih temperatur, morebitnih drugih virov ogrevanja v prostoru in različnih drugih dejavnikov. Poleg tega pa je to, kakšno moč ima grelnik oziroma koliko energije porabi za ogrevanje, pomembno tudi z vidika stroškov – od tega je odvisno, koliko boste plačali za ogrevanje. Prav zato se splača izbrati čim bolj varčen model oziroma model s čim večjo energetsko učinkovitostjo. Na tak način bo izbrani model pri ogrevanju bolj prijazen tako do okolja kot tudi do vaše denarnice, s čimer si boste lahko znižali stroške za ogrevanje.

Ko izbirate ustrezen grelnik, bodite torej vedno pozorni na moč in na to, kakšna je njegova poraba. Vsekakor se vam splača izbrati čim bolj varčen model, četudi je ta v osnovi nekoliko dražji, saj boste nato z njim privarčevali na dolgi rok pri samem ogrevanju oziroma tem, koliko boste plačali za ogrevanje.

 

GENERALNI UVOZNIK IN ZASTOPNIK ZA SLOVENIJO:

SILENOS, trgovsko zastopniško podjetje d.o.o.
Kozje 138a
SI-3260 Kozje

Modra številka: 080 88 20
E-mail: info@silenos-ogrevanje.si

Spletna stran: www.silenos-ogrevanje.si