gradnja

Škarjaste dvižne ploščadi

škarjaste dvižne ploščadi

Škarjaste dvižne ploščadi – Unisel.si

Škarjaste dvižne ploščadi se običajno uporabljajo pri različnih delih na višini. Z njimi je možno osebo enostavno dvigniti na določeno višino, in to na zelo varen način. Uporabljajo se lahko tako na prostem kot tudi v skladiščih in povsod drugje, tako da so možnosti njene uporabe res zelo velike. Še posebej pa to velja zato, ker je na voljo velika izbira različnih modelov, ki vam omogočajo, da med njimi poiščete takšnega, ki vam najbolj ustreza.

Na kaj paziti pri izbiri?

Vsak model ima svoje lastnosti, na katere je treba biti pozoren pri izbiri, ne glede na to, ali se odločamo za najem ali nakup. Škarjaste dvižne ploščadi sicer delujejo na električni pogon, kar pomeni, da je njihovo delovanje prijazno do okolja, hkrati pa delujejo tudi zelo tiho in niso moteče za okolico.

Modeli pa se med seboj razlikujejo tako po dimenzijah, kot po tem, kakšne mere ima sama ploščad, pa tudi po drugih značilnostih. Vsekakor pa so že same dimenzije lahko pomembne pri izbiri – na voljo so recimo tudi zelo ozki modeli, ki jih je možno brez težav spraviti skozi vrata ali v dvigalo, kar je pri marsikateri nalogi lahko pomemben podatek.

Poleg samih dimenzij pa je treba biti pozoren tudi na zmogljivost dvižne naprave in na to, kakšno nosilnost ima ta. Od tega je odvisno, ali boste z njo lahko dvignili ne le osebe, ki bo opravljala določeno delo, ampak tudi druge vrste tovora – različno orodje, gradbeni material, naprave, ki jih je treba montirati na višini, in podobno.

Kakšna je najvišja višina dviga?

Škarjaste dvižne ploščadi se lahko dvignejo na različne višine. Višino dviga je mogoče enostavno prilagoditi potrebam, pri čemer pa je pomembna najvišja višina dviga. Ta se razlikuje od modela do modela, najbolj zmogljivi modeli pa vam omogočajo celo dvig do višine 18 metrov nad tlemi. Pri izbiri je torej treba biti pozoren tudi na to lastnost, saj je od tega odvisno, za kakšne namene boste lahko dvižno napravo uporabljali.

 

KONTAKTNI PODATKI:

UNISEL d. o. o. PE Ljubljana
Dolenjska c. 318, 1291 Škofljica

Telefon: +386 (0)51 305 305

Email: info@unisel.si

UNISEL d. o. o. PE Nova Gorica
Grčna 1, 5000 Nova Gorica

Telefon: +386 (0)51 305 305
Email: info@unisel.si

Spletna stran: www.unisel.si