gradnja

Odločite se lahko za točkovno ali linijsko odvodnjavanje

točkovno odvodnjavanje

https://www.hauraton.si/si/odvodnjavanje/okolica/recyfix-point/

Odvodnjavanje lahko razdelimo v dve večji skupini, in sicer poznamo točkovni in linijski sistem. Kot povesta že imeni, se pri linijskem sistemu voda odvaja vzdolž celotne kanalete, pri točkovnem pa obstaja ena središčna točka, kamor se steka voda. Kako se odločiti, katera rešitev bi bila najprimernejša za vas? V nadaljevanju najdete osnovne informacije o tem, kje se najpogosteje uporablja prvi in kje drugi tip, ki vam bodo zagotovo pomagale pri izbiri najustreznejše opcije.

Kje se uporablja točkovni sistem?

Praviloma pride točkovni princip v poštev pri površinah, ki so namenjene predvsem pešcem. To so lahko zasebne površine, na primer domača dvorišča, ali pa javne – trgi, parki, sejemske površine ipd. Poleg tega se točkovni sistem velikokrat uporablja tudi na parkiriščih. Če se odločite za točkovni sistem, pri nakupu vedno specifizirajte, za katero področje uporabe in za kateri tip obremenitve površine gre, da vam bo lahko nato prodajalec ponudil resnično najustreznejše izdelke za vaše potrebe.

Linijsko odvodnjavanje za večje površine, vključno s povoznimi

Linijsko odvodnjavanje

https://www.hauraton.si/si/odvodnjavanje/nizkogradnja/index.php

Najsodobnejše kanalete, namenjene za linijsko odvodnjavanje, so ustvarjene zelo premišljeno in z uporabo najkakovostnejših materialov. Tako je mogoče izredno hitro odvajanje meteorne vode tudi v primeru močnejših padavin, s čimer se močno zmanjša tveganje za poplave, in to celo na najbolj problematičnih območjih. Za linijski sistem se običajno odločamo na večjih površinah. Pogosto se uporablja na cestiščih, na avtobusnih postajah in železniških prehodih, na letališčih, bencinskih črpalkah, v okolici industrijskih objektov, na odlagališčih odpadkov, zunanjih športnih površinah ipd.

Najkakovostnejše kanalete so dovolj trpežne, da so kos tudi zelo velikim obremenitvam. Brez težav se torej uporabljajo tudi za površine, kjer je gostota prometa nadpovprečno velika. Če načrtujete povozne kanalete, morate sicer paziti na to, da boste izbrali primerne rešetke. Tudi te morajo imeti namreč dovolj visoko nosilnost, da bodo prenesle predvidene obremenitve. Če se odločite za izdelke svetovno priznanega proizvajalca Hauraton, to ne bo težava, saj so na voljo izjemno kakovostne kanalete in rešetke, primerne tudi za najbolj obremenjene površine.

 

 

 

KONTAKTNI PODATKI:

HAURATON d.o.o.
Zbiljska cesta 4
1215 Medvode
Slovenija

Telefon: +386 1 361 78 33
Email:info@hauraton.si

Prodajna mesta
Spletna stran:www.hauraton.si