gradnja

povezovalni trakovi za tovorOdgovor na naslovno vprašanje je odvisen od številnih dejavnikov, predvsem pa od tega, za kakšen tovor gre. Povezovalni trak za tovor mora biti namreč prilagojen vrsti tovora. Od tega je torej odvisno, kakšnega izberemo in kakšen bi bil najbolj primeren za nas. Na voljo imamo sicer več možnosti, saj so lahko trakovi za povezovanje narejeni iz različnih materialov. Med njimi so najpogostejši jeklo, tekstil ali plastika. Vsak od naštetih materialov ima svoje prednosti in se v nekaterih lastnostih razlikuje od drugega materiala, zato se pred izbiro splača premisliti o tem, katera možnosti bi bila za naš tovor najbolj ustrezna.

Zelo pomembno vprašanje pri izbiri je tudi to, koliko časa bo tovor povezan. Če gre za krajše skladiščenje ali celo samo za krajši transport tovora, izbiri materiala, iz katerega je izdelan povezovalni trak za tovor, ni treba posvečati toliko pozornosti. Pomembno je le, da je trak tak, da je primeren obliki in teži tovora. V primeru, da tovor pripravljamo za daljše skladiščenje, pa je treba material oziroma vrsto traku za povezovanje izbrati bolj skrbno. To še posebej velja v primeru, če bo tovor izpostavljen vlagi ali bo shranjen na prostem.

Če je tovor občutljiv na vlago oziroma se ne sme zmočiti, je pametno uporabiti še dodatno zaščitno folijo, s katero se ovije tovor skupaj s paleto. Čeznjo pa se nato lahko namesti primeren povezovalni trak za tovor. Če se želimo izogniti rjavenju in koroziji, do katere največkrat pride med dolgotrajnim skladiščenjem na prostem, imamo na voljo več možnosti. Poleg tekstilnih trakov so v ta namen zelo primerni tudi plastični trakovi, ki so lahko narejeni iz različnih vrst plastike.

Te vrste plastike se med seboj razlikujejo predvsem po odpornosti. Torej v tem, kako težak tovor lahko povežemo z njimi. Običajno se za izdelavo trakov za povezovanje uporabljata tako imenovani PP in PET plastika. Obe imata vrsto pozitivnih lastnosti in prednosti ter sta si po značilnostih precej podobni, le da so PET trakovi bolj odporni, saj gre za polietilen, ki velja za zelo močan material. Vsi trakovi so na voljo v različnih debelinah in širinah, na nekatere pa je možno natisniti tudi potisk.

 

KONTAKTNI PODATKI:

INTERCOMERCE – SL, d.o.o.
Podutiška cesta 94
1000 Ljubljana
Slovenija

Telefon: +386 1 51 81 868
Email: info@intercommerce.si

Katalog izdelkov
Spletna stran:www.intercommerce.si