gradnja

Kanalete betonske

kanalete betonske HauratonKanalete betonske se uporabljajo za odvodnjavanje oziroma odvajanje meteorne vode – deževnice iz določene površine. Meteorna voda namreč na nekaterih površinah lahko enostavno ponikne v zemljo, na drugih – ki so pozidane ali prekrite z asfaltom, tlakovci itd., pa to ni mogoče. Zato je tam ureditev odvodnjavanja še toliko bolj pomembna, pravzaprav pa je zanj treba poskrbeti prav povsod.

Poplavljanje meteorne vode

Kanalete betonske lahko preprečijo poplavljanje meteorne vode. To je žal precej pogosto. Včasih meteorna voda poplavi le določeno površino, okolico nekega objekta, spet drugič pa parkirišča, ceste in druge javne površine. To je znak, da za odvodnjavanje ni ustrezno poskrbljeno oziroma da cel sistem odvodnjavanja ni dovolj zmogljiv, zato prihaja do takšnih in drugačnih težav z meteorno oziroma padavinsko vodo.

Če v zelo kratkem času zapade zelo veliko dežja, je namreč količina meteorne vode tako velika, da jo sistem ne more takoj odvesti. Če za odvodnjavanje že sicer ni dobro poskrbljeno, pa bodo težave z meteorno vodo še večje. Ta lahko zalije avtomobile, uniči vrt in okolico objektov ali zaide tudi v same objekte ter tako povzroči še večjo škodo. Prav zaradi tega je zelo pomembno, da se na vsaki površini poskrbi za odvodnjavanje.

Odvodnjavanje naj načrtujejo strokovnjaki

Pri načrtovanju odvodnjavanja naj vam svetujejo strokovnjaki, ki vam bodo naredili ustrezen načrt ter določili tudi ustrezno zmogljivost sistema glede na vrsto površine. Pomagali se vam bodo odločiti, ali izbrati točkovni ali linijski sistem in ali so za vas primerne kanalete betonske, pa tudi, kakšne dimenzije oziroma pretok kanalet je treba vgraditi. Odgovorili vam bodo na vsa vaša vprašanja in vam pomagali razumeti tehnične specifikacije posameznih elementov za odvodnjavanje ter to, na kaj vse je treba paziti pri izbiri.

Glede na to, kakšne težave vse lahko povzroči meteorna voda, je vsekakor pametno narediti vse, da to preprečimo. S tem se izognemo naknadnim težavam, sanaciji in stroškom, zato je res pomembno, da sistem za odvodnjavanje meteorne vode na vsaki površini uredimo tako, kot je treba – strokovno, kakovostno in učinkovito.

 

 

 

 

KONTAKTNI PODATKI:

HAURATON d.o.o.
Zelinska 7
10000 Zagreb
Hrvatska

Telefon: +385 1 561 88 33
Email:info-hr@hauraton.com

Prodajna mesta
Spletna stran:www.hauraton.hr