gradnja
kanalete za odvodnjavanje

Odvodnjavanje s kanaletami Hauraton

Za dobro kakovost bivanja, varnost in preprečevanje slabe volje in enormnih stroškov za sanacije po poplavah in vdorih vode je zelo pomembno, da se uredi sistem kakovostnega odvodnjavanja. Vsa voda mora biti speljana stran od objektov, pa naj bo to hiša, cesta, pločnik ali igrišče. Prav tako je pomembno odvodnjavati tudi druge površine, kot so pešpoti, kolesarske steze, dvorišča ali parkirišča. Zastajanje deževnice na nobeni urejeni površini namreč ni zaželeno, čemur se izognemo prav z odvodnjavanjem.

Betonske kanelete za odvodnjavanje, lahko bi jim rekli tudi požiralniki, pokriti z rešetko, so osnova vsakega takšnega sistema za odvodjavanje. Omogočajo namreč hitro odvajanje površinske vode oziroma deževnice, ki se steka skozi rešetko ter odvaja tja, kjer lahko prosto ponikne, ne da bi pri tem povzročila kakršno koli škodo.

Najboljši je armiran beton

Celoten sistem za odvodnjavanje je izpostavljen različnim dejavnikom, saj se nahaja na prostem, čezenj stopajo pešci, včasih tudi vozijo avtomobili … Zaradi tega morajo biti ne samo rešetke, ampak tudi same betonske kanalete narejene iz čim bolj trajnih materialov. Obstaja več vrst betona, a žal niso vsi primerni v ta namen.

Eden od primernih in zelo odpornih materialov, ki se lahko uporablja v ta namen, je beton iz armiranih vlaken, ki dobro prenese vse obremenitve in mu ne škodujejo in ga ne poškodujejo tudi izjemna nihanja temperatur. To pomeni, da dobro prenaša mraz, zmrzal, vročino, deževje, vlago … Zaradi tega gre za praktično trajen material, ki se odlično obnese pri odvodnjavanju in mu ne vremenski dejavniki, ne obremenitve, ne čas ne morejo do živega.

Za brezhibno odvodnjavanje

Pred nakupom se torej pozanimajte, iz kakšnega betona so narejene izbrane betonske kanalete. Pri izbiri pa je seveda pomembno upoštevati tudi to, kam jih boste namestili in kakšne obremenitve jih čakajo. Kakšne lastnosti ima beton, iz katerega so izdelane, vam najbolj natančno sicer povedo podatki o največji možni obremenitvi.

Tako lahko poskrbite za brezhibno odvodnjavanje, ki vam bo dolgo služilo svojemu namenu, saj ne bo prihajalo do razpok v betonu in drugih nevšečnosti. Prav zaradi tega vam svetujemo, da pri sistemu za odvodnjavanje ne varčujete, ampak izberete kvalitetne izdelke, kakršni so recimo izdelki Hauraton.

 

 

KONTAKTNI PODATKI:

HAURATON d.o.o.
Zbiljska cesta 4
1215 Medvode
Slovenija

Telefon: +386 1 361 78 33
Email:info@hauraton.si

Prodajna mesta
Spletna stran:www.hauraton.si