gradnja
avtomatizacija v industriji - VRD Dankon

Avtomatizacija v industriji – VRD Dankon

Avtomatizacija v industriji je s pomočjo Siemensove opreme in krmilnikov veliko bolj učinkovita. Če želite poskrbeti za avtomatiziranje določenih procesov v industriji, proizvodnji ali kje drugje, to lahko storite s pomočjo različnih krmilnikov nemškega proizvajalca Siemens, ki je specializiran tudi za to področje in nudi veliko inovativnih, zelo zmogljivih ter prilagodljivih rešitev v ta namen. Več o njih lahko izveste na spletni strani njihovega slovenskega zastopnika in dobavitelja dankon.si. Na omenjeno podjetje se lahko obrnete tudi v primeru, če bi potrebovali strokovno podporo pri izbiri opreme oziroma imate glede tega kakršno koli vprašanje.

Standardni krmilniki iz serije Simatic S7-1200

Največkrat se v industriji in proizvodnji uporabljajo standardni Siemensovi krmilniki iz serije Simatic S7-1200, ki velja za eno najbolj funkcionalnih. Omogoča namreč uporabo v zelo raznolike namene, zato bo z njo avtomatizacija v industriji lahko potekala gladko in brez zapletov. Za to serijo krmilnikov in druge opreme so značilne naslednje lastnosti:

  • primernost za najširšo uporabo,
  • optimalna prilagodljivost individualnim zahtevam,
  • možnost razširitev,
  • standardne ali fail-safe izvedbe,
  • integriran vmesnik PROFINET za programiranje,
  • HMI-povezava,
  • kontroler za distribuiranje I/O-naprave,
  • distribuirana pogonska arhitektura,
  • možnost kombiniranja z različnimi signalnimi in komunikacijskimi moduli.

Druge vrste krmilnikov Siemens

Poleg serije Simatic S7-1200 pa vam Siemens ponuja tudi druge vrste krmilnikov in opreme. Na voljo vam je recimo še bolj zmogljiv krmilnik Simatic S7-1500, ki je kos tudi najtežjim nalogam in se ga uporablja za najbolj zahtevne procese. Takšen krmilnik je potreben le tam, kjer je treba poskrbeti za krmiljenje oziroma PLC programiranje resnično kompleksnih procesov, povsod drugje pa bodo zadostovale tudi druge rešitve.

avtomatizacija objektov SiemensMarsikdaj niti ni potrebno uporabiti krmilnikov in opreme iz serije Simatic S7, saj za uspešno krmiljenje zadostuje že mini krmilnik LOGO! Ta je sicer zelo majhen, a izredno zmogljiv. Kljub temu da gre za osnoven model, namreč zmore zelo veliko, z njim pa je možno krmiliti tako enostavne kot srednje zahtevne procese. Gre za enega najbolj uporabljenih krmilnikov, ki se ga uporablja tako v svetovno znanih podjetjih kot za domače potrebe. Zanj imate pri Siemensu na razpolago tudi najrazličnejše razširitvene module, s pomočjo katerih lahko njegovo funkcionalnost še povečate oziroma prilagodite svojim zahtevam.

 

 

KONTAKTNI PODATKI:

VRD Dankon, d.o.o.
Podutiška cesta 94
1000 Ljubljana
Slovenija

Telefon: +386 1 3200 861
Email:info@dankon.si

Spletna stran:www.dankon.si